laupäev, 11. september 2010

Shokolaadi-meekook

Nigella shokolaadi-meekoogi retsepti tegin natuke ümber, taigen tuleb nüüd nagu rummikoogil selline paks ja rammus :)
Ained taignale:
  • 200g nisujahu
  • 225g võid
  • 150g suhkrut
  • 130g vedel mesi (panin sellist mett kus on 60% mett ja 40% suhkrut)
  • 3 muna
  • 120g tumedat shokolaadi
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3 spl kakopulbrit
  • 200g hapukoort
Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või ja mesi, sega eraldi kuivained ning lisa need vähehaaval munasegusse,  nüüd lisa ka sulatatud shokolaad ja hapukoor. Sega korralikult läbi ning kalla 24cm läbimõõduga koogivormi mis käib lahti. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 1 tund siis katta fooliumiga küpseta veel 20 minutit. Tõsta kook välja võta foolium ja koogivormi äär ära ja pista veel ahju 15 minutiks. Lase peale seda jahtuda kuni tardub.
Kate koogile:
  •  paar peotäit kirsse
  • 60ml vedel mesi
  • 30ml vesi
  • 150g tumedat skokolaadi
  • 5 tl kookosehelbeid
Puhasta kirsid kividest ja kata kook. Lase vesi ja mesi keema, lisa shokolaad ning sega kuni ära sulab. Kalla segu koogile, lase natuke jahtuda ning puista peale kookosehelbeid. Kaunistamiseks saab siis teha martsipanist mesilased ja vahele veel panna füüsalid. Hea on kui lased pool päeva külmkapis seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar