kolmapäev, 1. september 2010

Hapuoblika supp

Meenutab lapsepõlve kui veetsid suve vanaema juures. See oli vist üks tema lemmikuid ka :).Üldjuhul saab seda suppi teha just suvel aga olen avastanud, et neid saab väga hästi ka karbis sügavkülma panna.
 Ained:
  • hapuoblikad-koguselt ei ole kunagi kaalunud aga lõigatuna 1L karbis pungil täis :)
  • veiseliha või sealiha
  • mugulsibul
  • 1 väiksem porgand
  • 5 muna
  • 3 kartulit
  • sool, pipar
Võimalik teha 2 moodi. Oleneb kas teed sealihast või veiselihast.
Sealihaga teen 3L pott, panen vee keema, lisan kartuli ja porgandi kuubikud . Hakin sibula, sealiha ja pruunistan pannil. Lisan ka need potti. Maitsestan soola, pippraga võib ka tilli lisada. Kui potis olevad ained pehmed, löö sisse toored munad ( võid ka eelnevalt ära keeta ja ära hakkida aga meie pere armastab sedasi). Kui munad ka valmis siis kõige lõpus lisa hapuoblikad ning ära enam keeda. Keera lihtsalt pliit kinni ja las ta seisab kuumal pliidil. Hapuoblika varsi võid ka sisse lõigata, annavad rohkem hapukust. Serveeri hapukoorega, nii kõige parem :)
Veiselihaga on kõik sama, välja aravatud see, et keedan enne veiseliha ära ja teen supi selles lihaleenis.


See hapukoor ei teinud just kõige ilusamaks seda pilti aga nohh vähemalt on olemas :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar