kolmapäev, 1. september 2010

Leib

Eile sai siis jälle leiba teha, oma leivateost kirjutan ma mõni teine kord pikemalt aga praegu siis lühemalt minu iganädalasest ühest retseptist
Ained ühe leiva jaoks:
  • peotäis juuretist
  • 0,5l toasooja vett
  • 2 tl soola
  • 130 gr fariinsuhkrut
  • rukkijahu
  • peotäis nisujahu
  • peotäis rosinaid, päevalilleseemneid, kõrvitsaseemneid, seesamiseemneid
 Sega kaussi juuretis toasooja veega ning lisa rukkijahu nii palju, et segu muutuks selliseks  "keefiri" paksuseks, pane kaas peale ning aseta  umbes 12 tunniks sooja kohta. Kõige parem kui paned kuskile kus on põrandasoojendus ja siis paned veel rätiku peale. Kui 12 tundi ära seisnud siis lisa soola, fariinsuhkrut, peotäis nisujahu ja siis rukkijahu nii palju, et taignamass hakkaks  lurtsuma. Kui soovid omale juuretist järgmiseks korraks siis just nüüd peaksid omale peotäie külmkappi  panema. Kui see tehtud siis lisa rosinad ja seemned ning pane kerkima kuskil 5-6 tunniks. Kerkinud tainas pane leivavormi mis on määritud võiga kokku ja pista eelkuumutatud ahju kuskil 1,5 tunniks. Esialgu 15 minutit 200 kraadi ja siis 180. Vahepeal saad muidugi kontrollida kas on valmis puutikuga. Kui leib on valmis siis määri ka pealt võiga ja pane rätiku alla jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar