kolmapäev, 1. september 2010

Kaneelirullid

Veel jõuan midagi kirjutada.
Taigen:
  •  0,5 kg jahu
  • 250 ml piima
  • pakk kuiva pärmi
  • 100 g suhkurt
  • 80 g võid
  • 2 muna
  • 0,5 tl soola
Sega jahu pärmi ja soolaga, lisa piima, suhkruga vahustatud munad ning sulatatud võid. Sõtku taigen ja pane sooja kohta kerkima. Kerkinud taigen jaga 2 osaks.

Täidis:
  • 4 spl suhkust
  • 50 g võid
  • 3 tl kaneeli
  • peotäis rosinaid
  • peotäis hakitud pähkleid
Taignaosad rulli neljakandiliseks 1cm paksuseks laiali, määri sulatatud võiga (mida rohkem seda parem), puista ühele taignale kaneeli-suhkru-rosinasegu ja teisele kaneeli-suhkru-pähklisegu. Rulli kokku,lõika ümbes 3 cm paksusteks viiludeks ning tõsta ahjuplaadile. Määri pealt munaga ja küpseta 180 kraadiga umbes 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar