Veel jõuan midagi kirjutada.
Taigen:
- 0,5 kg jahu
- 250 ml piima
- pakk kuiva pärmi
- 100 g suhkurt
- 80 g võid
- 2 muna
- 0,5 tl soola
Sega jahu pärmi ja soolaga, lisa piima, suhkruga vahustatud munad ning sulatatud võid. Sõtku taigen ja pane sooja kohta kerkima. Kerkinud taigen jaga 2 osaks.
Täidis:
- 4 spl suhkust
- 50 g võid
- 3 tl kaneeli
- peotäis rosinaid
- peotäis hakitud pähkleid
Taignaosad rulli neljakandiliseks 1cm paksuseks laiali, määri sulatatud võiga (mida rohkem seda parem), puista ühele taignale kaneeli-suhkru-rosinasegu ja teisele kaneeli-suhkru-pähklisegu. Rulli kokku,lõika ümbes 3 cm paksusteks viiludeks ning tõsta ahjuplaadile. Määri pealt munaga ja küpseta 180 kraadiga umbes 20 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar